Izložba kolaža na Maloj sceni

ZX izlozba 2014 MSHD_700petak, 06.11.2015. 19:30 mala scena Hrvatskog doma (Kurelčeva 4), Karlovac///
U prostoru male scene Hrvatskog doma s početkom u 19:30 sati biti će predstavljena jednodnevna izložba / instalacija koprivničkog autora Marija Dimića pod nazivom „Odjb je lansiran“. Ciklus aktova inspiriran je istoimenom pjesmom splitskog sastava TBF koji je autoru i autorizirao prava korištenja za ovaj rad. Izložbu / instalaciju čine ženski aktovi rađenim kolaž tehnikom koristeći novinske članke.

Autor je za izradu koristio originalne naslove političkih afera objavljenih u dnevnom tisku te ih povezivao u provokativne aktove koji su također objavljeni u tisku kako bi naglasio crtež, a ujedno i ukazao na većinu političkih afera koje su u vrijeme nastanka rada, 2014. godine, bile u fokusu javnosti.
Napominjemo da se radi o jednodnevnom događanju tijekom kojeg će se uz razgledavanje radova moći i upoznati i popričati sa samim autorom.

O autoru:

Mario Dimić profesor je likovne kulture i trenutno radi u dvije osnovne škole u okolici Koprivnice.
Diplomirao je u klasi grafike prof. Dubravke Babić i klasi metodike prof. Emila Roberta Tanaya, kao apsolvent počeo je predavati u školama u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji da bi svoj rad nastavio i nakon preseljenja u Koprivnicu kao profesor likovne kulture.
Svoj pedagoški rad započeo je 2004. godine diplomskim radom Kako precrtavanje utječe na razvoj pozitivne slike o sebi (uloga nastavnika) o čemu je snimljena i reportaža za HRT, a posebno se istaknuo u radu s djecom s posebnim potrebama i djecom romskog porijekla o čemu su objavljene brojne reportaže i napisi u nacionalnim i lokalnim medijima .
Od 2011. godine član je Udruge Atelieri (akademski umjetnici) u Koprivnici.
Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama od kojih se može izdvojiti:

Skupne izložbe:
2002. Pasionska baština (Gradska skupština Grada Zagreba), Zagreb
2002. Izložba studenata Akademije , radionica Otokultivator, otok Vis
2002. Izložba studenata Akademije, Klub Močvara, Zagreb
2003. Smotra Sveučilišta, Galerija SC, Zagreb

Samostalne izložbe:
2002.Dom culture, Gvozd
2006. Galerija Citroen, Zagreb (Gibonnijeve pjesme u grafičkom izrazu).
2006. Top Terme, Topusko (Gibonnijeve pjesme u grafičkom izrazu).2014. Gimnazija Fran Galović, Koprivnica (Gibonnijeve pjesme u grafičkom izrazu)
2014. Rocklive festival, Koprivnica

……………

Postavljanje instalacije / izložbe dio je programa intervencija u javnom prostoru pod nazivom “404 (Not Found)“ koji unutar Hibridnog grada organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj.

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *