Predstavljanje instalacije Između nas

404 instalacija izmedu nas tally rayne ka-matrixsrijeda, 11.11.2015. 18:00 /// ispred Cohiba caffea, Šetalište Dr. F. Tuđmana, Karlovac ///
Sljedeća akcija unutar programa 404 – not found je postavljanje instalacije Tally Rayne Adams pod nazivom Između nas ispred Cohiba caffeea.

Javna instalacija “Između nas” vizualna je materijalizacija komunikacijskog kanala između publike i promatrača. Oblik komunikacije uvjetovan je od strane autora samim formiranjem neopipljive korespodencije u motiv koji je autorica tijekom godina djelovanja prisvojila kao svoje umjetničko težište odnosno centralni subjekt rada – zec.
Zec postaje svojevrstan “kalup” za razgovor između publike i autorice, pozivajući publiku na direktnu interakciju pri modificiranju same instalacije. Publika je pozvana da koristi drveni trup zeca kako bi na njemu ostavljala poruke, ili bilo kakve vidljive znakove intervencije ( ovdje se prostor ostavlja i za destruktivan način djelovanja na instalaciju).
Na taj način dolazi se do spoznaje da se komunikacija između umjetnika i publike uistinu odvijala bez obzira na to jesu li ta dva subjekta bila u direktnoj interakciji, a zec je materijalni, opipljivi dokaz odnosno argumentirana dokumentacija navedene teze.
Lik životinje se kao subjekt ponaša kao ljudsko biće smješteno u sistemu (odnosno svijetu) gdje postoji simbiotski s javnošću, publika igra ulogu vanjskih aspekata koji na njega djeluju oblikujući ga u karizmatično neživo biće.
Na samom početku izlaganja, zec je čista netaknuta i “neiskvarena” površina nalik na novorođeno dijete u fetalnom položaju, intervencijom publike on se razvija i njegov je izgled modificiran, izmijenjen i postaje simbolom novog načina postojanja u novoj, konceptualnoj formi.

>>>>>

Autorica Tally Rayne Adams posljednjih sedam godina stvara u području ilustracije i street arta.
Iza sebe ima tri samostalne i nekoliko skupnih izložbi. Svoj stil naziva opisuje kao neo grunge umjetnost.

Postavljanje instalacije / izložbe dio je programa intervencija u javnom prostoru pod nazivom “404 (Not Found)“ koji unutar Hibridnog grada organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj.

>>>>

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *