Izložba Romane Lindem Gradovi

08.11.2023. ZILIK, Karlovac ///
KA-MATRIX u okviru cjelogodišnjeg programa Info-shopa Karlovac organizira izložbu Romane Lindem “Gradovi”. Izložba će biti otvorena u karlovačkoj galeriji ZILIK u srijedu 8. studenog 2023. u 19:00 sati.

Romana Lindem, Karlovčanka sa sarajevskog adresom, započela je svoj umjetnički put 2014. godine u Karlovcu prvom samostalom izložbom umjetničkih fotografija. Danas se osim fotografijom bavi multimedijskom umjetnošću, svira didgeridoo, perkusije i elektroniku, bavi se performansom, glazbeni eksploringom i poezijom. Članica je Kulturalne Asocijacije Ambrosia iz Sarajeva.
Romana Lindem svojim akrilima i instalacijama, upotrebom boja, oblika i tekstura, predstavlja dijelove priče koja se isprepliće s drugim fragmentima, stvarajući složenu mrežu značenja. Minijaturne figure grotesknih oblika, smještene u tamne tonove, stvaraju neobične konfiguracije koje pozivaju na putovanje kroz nadrealne pejzaže i neistražene unutrašnje svjetove.

Kulturalna Asocijacija Ambrosia, čija je Romana članica, u Sarajevu djeluje gotovo trideset godina tijekom kojih je organizirala dvjestotinjak umjetničkih, interdisciplinarnih i multimedijalnih „projekata“, performansa, koncerata, kazališnih predstava, izložbi, predavanja, koncerata, radijskih emisija, međunarodnih festivala i konferencija, te tekstualnih i audio publikacija.

Facebook event

Izložbu organizira KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Info-shopa Karlovac uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, zaklade Kultura nova i Grada Karlovca uz suradnju s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *