KA-MATRIX, Carpe Diem i Turbina promjena predstavile svoje EU projekte

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna kroz „Dane otvorenih vrata EU projekata“ udruge KA-MATRIX, Carpe Diem i Turbina promjena predstavile su svoje projekte.

Udruga KA-MATRIX prezentirala je upravo završen projekt “STAR VOICE: Karlovačko javno-civilno partnerstvo za sudjelovanje građana i povećanje transparentnosti za revitalizaciju stare gradske jezgre – Zvijezde” u okviru kojega su građani dobili informacije i promotivne materijale, na štandu su mogli pogledali film o provedbi deliberativne rasprave te su sudjelovali u “šetnji Zvijezdom” osmišljenoj kroz akademski service learning s Veleučilištem Karlovac. Na kraju predstavljanja za sudionike šetnje organizirana je tombola u kojoj su najsretniji osvojili prigodne poklone.

Turbina promjena predstavila je projekt Jedan, dva, tri uključi se i ti kojemu je cilj bio potaknuti razvoj lokalne zajednice kroz inicijative civilnog društva, osobito mladih. Zaposlenici i volonteri udruge odgovarali su na pitanja zainteresiranih građana o samom projektu, udruzi ali i budućim planovima i inicijativama. Predstavili su i prvu razmjenu mladih koju će udruga provesti u srpnju.

Udruga Carpe Diem predstavila je projekte mobilnosti, razmjene mladih i europsku volontersku službu. Na štandu udruge moglo se vidjeti kratke filmove s provedenih projekata, posjetitelji su se upoznali s volonterima na projektima europske volonterske službe te čuli njihova iskustva života i rada u Karlovcu. Prezentiran je i projekt Job club for Youth – Karlovac – Klub za zapošljavanje mladih koji je odabran za jedan od četiri najuspješnija EU projekta u Karlovačkoj županiji.

Uvjereni smo da će se ova suradnja između karlovačkih udruga nastaviti i u budućnosti.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“, organizirani su u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije na više od 60 lokacija na području Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *