Ljetne kulturne večeri: Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj – Putujuća izložba i radionica

radionica_čaj_2021_665Subota 11.09.2021 // Dvorište zajednice / MUZA, Jurja Haulika 22 / Karlovac
Udruge Živi Atelje DK i KA-MATRIX organiziraju radionicu / prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja i pop-up izložbu ručno rađene keramike. Program počinje u subotu, 11. rujna od 16:00 sati u Dvorištu zajednice // MUZA //, Jurja Haulika 22, Karlovac.

U okviru programa sudionici/ce naučiti će kako se sprema čaj u jedinstvenom kineskom gong fu stilu i pri tom i upoznati žene koje izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te komercijalnih i prirodnih glazura. Nakon kratke prezentacije, slijedi radionica o čaju i gong fu stilu pripremanja.
Radionica je namijenjena polaznicima/cama koji/e malo znaju ili nikada nisu čuli/e za gong fu ceremoniju čaja. Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govoriti će se o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Facebook >>>

Projekt se realizira kroz program mreže Clubture (CTHR) uz donacije Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za civilno društvo Razvoj kroz njihov projekt Čvorišta znanja.
Putujuća izložba i radionica u Karlovcu provodi se unutar podprograma udruge KA-MATRIX Ljetne kulturne večeri kojim se doprinosi oživljavanju starog dijela grada “Zvijezda” te omogućuje građanima da sami sudjeluju u kulturnim programima. Ljetne kulturne večeri sufinancira Grad Karlovac.

Program
– 16h do 21.00 Pop-up izložbe keramike – otvorena za posjetitelje
– 17h do 20.00 Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave jer je broj korisnika ograničen

INFO
Mjesto: KA-MATRIX // Dvorište zajednice / MUZA / Ul. Jurja Haulika 22, 47000, Karlovac
Radionica će se održati na otvorenom. Prilaz je moguć za osobe u kolicima.
NAPOMENA – prisustvo i sudjelovanje s maskom sukladno preporukama nadležnog stožera Civilne zaštite.
NAPOMENA Za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave putem Facebooka facebook.com/UDRUGAKAMATRIX inboxa, Instagrama (@kamatrix), e-poštom na adresu info@ka-matrix.hr ili telefonski na 095 444 6880 NAJKASNIJE do petka 10. rujna u 12:00 sati.

PARTNERI
– Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART u Osijeku
– Udruga KA-MATRIX i Savez udruga KAoperativa u Karlovcu
– Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN u Pakracu

~~~~~~
Za više informacija molim da nam se obratite telefonom na 095 444 6880, mail info@ka-matrix.hr ili osobno u prostorijama KA-MATRIX-a, Jurja Haulikova 22, Karlovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *