Radionica i izložba ulične umjetnosti u Attacku: Paste-up i DIY sticker tehnike

četvrtak 09.09.2021 od 18.00 / galerija Siva i dvorište Medike ///
Radionicom ulične umjetnosti: Paste-up i DIY sticker tehnike Umjetnička inicijativa Šareni artikal i Tapetari uz partnerstvo s udrugom KA-MATRIX iz Karlovca organizira street-art radionice i izložbu Složna bića članice kolektiva Nastje Kljaić te radova polaznika radionica odrzanih u Sisku i Karlovcu. Radionica i pop-up izložba održat će se u suradnji i organizaciji s Autonomnim kulturnim centrom Attack.

Izložba će biti otvorena 09. rujna u večernjim satima a moći će se pogledati do 14.rujana 2021. U galerija SIVA, Pierottijeva 11, Zagreb.

Pokretanjem radionice želi se potaknuti mlade i djecu na sudjelovanje u kreativnom stvaralaštvu kroz stvaranje zajedničkih radova u tehnikama street-art-a i upoznavanja ove zanimljive kulture.

FACEBOOK

Radionica je besplatna, a poziv za sudjelovanje otvoren je svim građanima i građankama, a posebno se pozivaju djeca i mladi

Radovi se mogu lijepiti na licu mjesta, na slobodna mjesta u javnom prostoru ili ponijeti kući.
Organiziranjem radionice želi se djecu i mlade upoznati s uličnom umjetnošću, otvoriti prostor komunikacije s umjetnicima, aktivistima, aktivisticama iz drugih gradova i potaknuti razvoj street arta medu mladima. Poziv je otvoren za sve zainteresirane bez obzira na uzrast, svi su dobrodošli.

Program
Radionice streetarta počinju u 18:00 sati. Radionice uključuju izradu paste – upa i “uradi sam” naljepnica pod vodstvom Matee Boban, Damjana Milčića , Nastje Kljaić, Bojana Asavovski i Denisa Mikšića .
Prijave za radionicu zaprimjau se na mail 31artikal@gmail.com, zaključno s 8.rujnom
Broj sudionika je i dalje ogranicen zbog protuepidemijskih mjera.

Aktivnost se održava u sklopu projekta Art za zajednicu koji se provodi kroz platformu Clubture. Financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva/Centri znanja.

*** Što je paste up?
Paste up tehnika je prijenos crteža na zidove pomoću papira koristeći različite likovne i grafičke tehnike. Crtež na papiru (PasteUP / naljepnica) lijepi se na ravnu površinu (zidovi, vrata, ravne ploče i sl.). Nakon ove radionice radove sudionica/sudionika uklopiti će se u izložbu.
*** Radionica izrade naljepnica – stickerart workshop
Na radionici će biti pokazano kako napraviti naljepnice (”stikere”) na samoljepljivom papiru, kolaž papiru, foliji i sl. Ovo je jednostavan način za napraviti naljepnicu različitih likova, natpisa, uzorka, nekih aktivistickih poruka ili pak neki logo benda ili sl.
+++++++++++
*** Ulična umjetnost prisutna je svuda oko nas. Ulice su galerija i pozornica koju umjetnici prisvajaju i koriste, aktivno sudjelujući u stvaranju i oblikovanju identiteta grada. Oživljava zanemarene gradske površine i gradske četvrti, urbano tkivo čini vibrantnijim te brišući socijalne, ekonomske i kulturne barijere, omogućava da umjetnost postane dostupna svima. Ulična umjetnost kao hibridna umjetnička forma koja spaja vizualnu umjetnost, multimedijske prakse, urbanizam i aktivizam, danas je globalni pokret.
Izvor teksta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *