TTYL: izložba / instalacija u Radićevoj

TTYL ka-matrix tally rayne adams hibridni grad01.04.2016. 18:00 Radićeva ulica / caffee Buksa, Karlovac
Program Nova kultura_Hibridni grad nastavlja se izlaganjem postera / radova u okviru projekta TTYL, umjetničke aktivistice Tally Rayne Adams. Tridesetak radova s e-mail i smartfon porukama bit će izloženo na uličnoj izložbi / instalaciji koja će se održati u Radićevoj ulici i unutar caffee bara Buksa 1. travnja 2016. godine od 18:00 sati.

Uz izložbu s porukama pristiglim tijekom prvog dijela projekta moći ćete i sami izraditi vlastiti TTYL naljepnice, ostaviti svoje poruke na letcima ili ih poslati na e-mail adresu ttyl.artproject@gmail.com.

FB event
#ttylproject

o projektu

Projekt “TTYL” konceptualna je realizacija ideje o transformaciji socijalnog inžinjeringa u formu umjetnosti. Autor stoji između publike i projekta kao filter koji vrši proces redefiniranja tekstualnih poruka iz mobilnog sadržaja u izložbene primjerke. Pametni uređaji nisu postali samo dio naše svakodnevnice već su je proželi i konzumirali na način koji je izmijenio sfere ljudske interakcije. Uređaj je kao takav iz kupljenog materijalnog elementa postao sadržajni sustav za našu intimu i glavno sredstvo komunikacije. Društvo je razvilo osjetljivost prema socijalnim mrežama i digitalnim sadržajima; prava interakcija se izgubila pa se realizacijom projekta skreće pažnja na to koliko smo kao društvo postali skloniji pisanoj, virtualnoj korespodenciji, odnosno u kojoj mjeri smo počeli ignorirati važnost direktne ljudske interakcije.
Osim što služi svrsi osvještavanja o infiltriranju smart uređaja u ljudsku intimu, “TTYL” je vježba hrabrosti i povjerenja između publike i autora koja poziva na dijeljenje svoje tzv “virtualne intime”.

“Koliko smo stvari u stanju napisati, ali ne i izreći.”

Radićeva ulica odabrana je kao kao mjesto postavljanja izložbe / instalacije obzirom da unatoč stalnim raspravama o oživljavanju i revitalizaciji gradske jezgre posljednjih tjedan svjedočimo zatvaranju nekoliko poznatih i popularnih trgovina i lokala. Kroz organiziranje ovakvog tipa događanja želi se usmjeriti pažnja na mogućnosti povremenog korištenja gradskih javnih površina i prostora za kulturnu ili društvenu namjenu. Buksa te još nekoliko okolnih poslovnih prostora i lokala tek su malobrojni još uvijek otvoreni u nekad najpopularnijoj gradskoj ulici.

Autorica Tally Rayne Adams posljednjih sedam godina stvara u području ilustracije i street arta. Iza sebe ima tri samostalne i nekoliko skupnih izložbi. Svoj stil naziva opisuje kao neo grunge umjetnost.
———-
Umjetnički projekt TTYL provodi se unutar programa Nova kultura – Hibridni grad 2016. u organizaciji KA-MATRIX – udruge za društveni razvoj.

Program Nova kultura – Hibridni grad 016. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *