Consume – otvaranje trgovine u Radićevoj!

Consume_665_baner19.09.2018. 19:00 Radićeva 15, Karlovac
Program Nova kultura _ Hibrid grad 018. nastavlja se otvaranjem trgovine Consume koja će se za ovu priliku nalaziti na karlovačkoj adresi Radićeva 15. Consume je koncept karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams.


Kroz otvaranje trgovine kupcima se ponovno želi prodati proizvode / artikle koji čine sastavne elemente ljudskog bića i ideje o postojanju, a za ovu priliku su upakirani u ambalaže. U ekonomiji pojam konzumerizam predstavlja ekonomske politike kojima je cilj potaknuti potrošnju,odnosno stav prema kome slobodan izbor potrošača treba diktirati ekonomsku strukturu društva. Subjekt odnosno čovjek, kao posljedica globalizacije marketinških struktura u ovim kontekstima igra samo ulogu potrošača, a društvo koje je prožeto medijskim porukama odobrava masovnu i prekomjerenu konzumacija materijalnih dobara te ju svojom ulogom u sistemu potiče; odakle proizlazi suvremena ideja koja stoji i kao temelj kapitalističkog pristupa a glasi „Sve se može kupiti novcem“.

Postavlja se pitanje, raspoznaje li subjekt situaciju u kojoj on više nije samo potrošač nego je i hrana sistema koji ne uvjetuje njegovu egzistenciju već diktira da mu je potreban komfor kako bi bio aktualiziran, samoostvaren, bitan.
Jesmo li svjesni da kupovanjem određenih brendova kupujemo i aktivno pomažemo propagiranju određene ideologije ?
Consume je u svojoj izvedbi prilika za reevaluaciju sistema za osobne i društvene vrijednosti izgubljene u kapitlistički uređenom pristupu suvremenom postojanju.

FACEBOOK EVENT

Consume otvara udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *