Experimental art challenge 2021.

EAC FB fly 665_202103.07.2021. Šetalište Dr. F.Tuđmana / Promenada, Karlovac 10:00
KA-MATRIX i ove godine poziva sve zanteresirane, osobito djecu i mlade, da sudjeluju u novom izdanju kreativne utrke Experimental art challenge 2021. koja se u suradnji s Radikalnom frakcijom eksperimentalnog crtanja – RFEC organizira u sklopu programa Zvjezdanog ljeta na Šetalištu Dr. F. Tuđmana // Promenada u subotu, 03.07. s početkom u 10:00 sati.

Utrka je spoj umjetničkih tehnika, edukacije, rekreacije i zabave i sastoji se od poligona sastavljenog od malih zadataka vezanih uz eksperimentalno crtanje za koje ne trebaju posebne vještine. Cilj je svladati poligon u što kraćem vremenu te uspješno riješiti likovne zadatke.
Nakon utrke na promenadi će biti postavljeni radovi nastali tijekom prijepodnevnih aktivnosti.
Po završetku utrke bit će proglašenje pobjednika a radovi nastali tijekom natjecanja bit će izvješeni u parku..
~~~~~~~
Program je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade ali se mogu prijaviti i odrasli koji će se natjecati u zasebnoj kategoriji.
Zbog bolje pripreme događanja molimo Vaše prijave za sudjelovanje šaljite na info@ka-matrix.hr a za više informacije kontaktirajte na 095 444 6880.
~~~~~~~
VAŽNO!!!
Mogućnost je da boje špricaju i kapljice lete pa je poželjno obući radnu odjeću i obuću.
~~~~~~~~

KONCEPT

Koncept Experimental art challenge se zasniva na Igrama bez granica, popularnom glazbeno-sportskom programu koji je organizirala Europska radiodifuzna unija (EBU) od 1965. Nalik ovom natjecanju KA-MATRIX i kolektiv Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja kroz zabavni i edukativan sadržaj organiziraju program koji će zainteresirati publiku za nove, inovativne i eksperimentalne umjetničke prakse koje povezuju istraživanje fizikalnih i kemijskih eksperimenata s likovnim izražavanjem (korištenje željezne prašinom, magneta, ogledala, metalne folije i sl.).
~~~~~~~~

Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja

Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja predstavlja spoj umjetnosti i znanosti kroz nove, inovativne i umjetničke prakse koje ne rijetko povezuju istraživanje fizikalnih i kemijskih eksperimenata s likovnim izražavanjem (korištenje željezne prašinom, magneta, ogledala, metalne folije i sl.). Članovi Frakcije istražuju fizikalne i kemijske procese poput gravitacije, centrifugalne sile i magnetizma i dokumentiraju njihove tragove.
~~~~~~~~~
Experimental art challenge 2021. organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u okviru programa Zvjezdano ljeto 2021. uz potporu Grada Karlovca

FACEBOOK >>>

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *