Prostorna instalacija i radionice Analogno digitalni fragmenti

cattos-exe 66501.-04.07.2021. Urbani park HD, Karlovac
KA-MATRIX organizira program Analogno digitalni fragmenti koje potpisuju pulske multimedijske umjetnice Petra Pletikos i Iva Horvat .

Program se sastoji od multimedijske prostorne kompozicije kojoj će prethoditi radionice izrade instalacije od modularnih fragmenata i video mapiranja. Modularni fragmenti će se izrađivati i postavljati u suradnji s lokalnim sudionicima tijekom radionica 1. i 2. srpnja (četvrtak i petak) da bi se gotova kompozicija predstavila u subotu, 3. srpnja, u večernjim satima u prostoru Urbanog parka Hrvatskog doma.
Multimedijska instalacija sastoji se od modularnih fragmenata koji formom evociraju digitalni glitch. Fragmenti su različitih dimenzija i mogu se spajati prema potrebi i prilagoditi prostoru i tehničkim uvjetima i u cjelini tvore jedinstvenu kompoziciju. Osim što samostalno funkcioniraju kao instalacija, izradom i mapiranjem video animacija proširuje ih se dodajući im dodatnu dimenziju i potencijalnu scenografsku ulogu. Time i sam medij istražuje međuodnos analognog i digitalnog, prirodnog i umjetnog, instalacije u prostoru i video arta.

Gostovanje će se provesti u nekoliko faza:
1. izrada i postavljanje modularnih fragmenata uz pomoć lokalnih volontera i sudionika,
2. večernje radionice DIY osnova video mappinga,
3. otvaranje instalacije uz AV prateći program u formi manjeg javnog događanja na otvorenom

Zainteresirani za sudjelovanje u radionicama mogu se javiti na info@ka-matrix.hr ili na telefon 095 322 1214.

više o radionicama na FB eventu >>>  FACEBOOK >>>

Program
Analogno digitalni fragmenti – radionice i instalacija u Urbanom parku HD

četvrtak 01.07.2021.
19:00 Radionica izrade instalacije

petak 02.07.2021.
16:00 Radionica izrade instalacije
20:00 Radionica video mapiranja

subota 03.07.2021.
16:00 Postavljanje instalacije
21:00 Otvaranje instalacije Analogno digitalni fragmenti
======
Ulaz i sudjelovanje na svim programima je besplatan no poželjna je prethodna prijava mailom na info@ka-matrix.hr sa naslovom “prijava za radionice” odn. na mob 095 444 6880.

Instalaciju Analogno digitalni fragmenti organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 021. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija RH, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *