Delegacija iz Poljske na studijskom posjetu u udruzi KA-MATRIX

1U radnom posjetu Karlovcu od 26. do 28. lipnja ove godine boravila je delegacija općine Igolomia – Wawrzenczyce iz Poljske.

Nakon prijema u gradskoj vijećnici sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Fočić i pročelnicom Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondova Marijanom Tomičić, delegacija je boravila u prostorima udruge KA-MATRIX. Cilj posjeta bila je suradnja na projektu Autumn of life, Spring of opportunities. Integration between generations koji je sufinanciran sredstvima EU u okviru Operativnog programa „Paths of cooperation: Support for entities implementing international projects“, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcom. Cilj projekta je razvoj i provedba metode suradnje između ciljnih skupina projekta – djece i starijih sa Sveučilišta za treću dob, kao neformalnog edukacijskog centra koji se bavi pitanjima izazova starije populacije. Planirano trajanje projekta je od 4. 1. 2021. do 29. 10. 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 68.487.89 HRK.

Udruga KA – MATRIX predstavila je primjer dobre prakse kroz svoj projekt “Nove ideje u starim prostorima” koji je također, bio sufinanciran iz Eurospkog socijalnog fonda.  Kroz radionice smo ih upoznali s projektom, metodologijom rada te su razmijenjena znanja  i iskustva u području međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

1234

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *