ŽENe mašine u Karlovcu

26.06. Urbani park HD, Karlovac ///
Urbani park HD ugostit će sve popularniji zagrebački sastav ŽEN. Uz koncert ekipa iz benda će održati radionice pjevanja, sitotiska i VJ-inga. Program organizira audio-vizualni kolektiv Živ Žav Žur u partnerstvu s udrugom KA-MATRIX i suradnji sa Savezom udruga KAoperativa kroz platformu Clubture.
Facebook event >>>

Program

ŽENE MAŠINE u Karlovcu!!!

Petak 25.6.
16h Radionica sitotiska
19h Radionica VJinga

Subota 26.6.
11h Radionica etno pjevanja
21h Koncert: ŽEN

Nedjelja 27.6.
11h Radionica etno pjevanja

ŽEN
ŽEN je audio vizualni projekt osnovan 2010. i iza sebe ima tri studijska albuma: I onda je sve počelo (2013), Jantar (2015) i Sunčani ljudi (2017), te kompilacijski album remixa Blender izdan 2020. Održali su oko 400 koncerata širom Europe, od Grčke do Estonije, od Francuske do Bugarske. Njihove pjesme emitirane su u programima mnogih radija – između ostalog i na KEXP Seattle i londonskom BBC radiju. Prošle godine su napravile i pjesmu Mnogi za film Časna posla, a nedavno su izdale novi singl Uroni u san kojim najavljuju četvrti album.
https://www.youtube.com/watch?v=oh9HPIewTqg

RADIONICA PJEVANJA
Na radionici etno pjevanja polaznici će naučiti ćete nekoliko tradicijskih pjesma iz regije metodom “po sluhu”, a osim toga učiti će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevanja. Svi su dobrodošli, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje.
Voditeljica: Tajana Josimović
Diplomirala komparativnu književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Neformalno obrazovanje od 2008.g. stječe pjevačkom praksom u Le Zboru pod vodstvom Lidije Dokuzović. Pohađa radionice i glazbene kampove etno glazbe (Ethno Grožnjan, TradInEtno), a od 2014. radi s vokalnim sastavom VINS, te vodi tematske radionice za odrasle i djecu.

RADIONICA VJ-INGA
Radionica VJ-inga namijenjena je svima koji imaju interes za video projekcije, bez obzira na prethodno iskustvo. Svrha je radionice da polaznike uvede u svijet VJ-inga kroz vizualnu igru analognih i digitalnih projekcija. Uz kreativno kombiniranje grafoskopa, projektora i računala raspršit ćemo maštu po zidovima. Sva potrebna oprema bit će osigurana na radionici, a polaznici mogu ponijeti svoje materijale ukoliko to žele.
Voditeljica: Tanja Minarik
Multimedijalna umjetnica, diplomirala na preddiplomskom studiju Film i Video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te na diplomskom studiju Novih medija na ALU u Zagrebu. U svom radu se koristi raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja – audio/vizualnim izvedbama, instalacijama, video mapiranjem, interaktivnim instalacijama, montažom, animacijom.

RADIONICA SITOTISKA
Na radionici sitotiska bit će predstavljena tehnika manualnog tiskanja sitotiskom na papir i tkaninu.
Radionica je namjena svima koje zanima sitotisak, a pogotovo glazbenicima_cama i umjetnicima_cama i članovima_cama raznih kolektiva koji žele radi ti svoj „merch“, jer su u radionicu uključeni i tips&tricks vezano za izradu vlastitog merchandisea.
Svi potrebni materijali će biti osigurani, no po želji možete donjeti svoju majicu, duksu ili stolnjak na kojima možete otisnuti neki od motiva.
Voditeljica: Eva Badanjak
Glazbenica, glazbena producentica, ilustratorica i dizajnerica. Diplomirala modni dizajn na Tehnološko tekstilnom fakultetu u Zagrebu, završila obrazovanje za grafičkog dizajnera na učilištu Algebra. Sitotiskom se bavi od 2012.godine, samostalno i u sklopu Sito(s)tisak radione u AKC Medika.
======
Maksimalan broj polaznik_ca za sve radionice je 15 osoba.
Ulaz i sudjelovanje na svim programima je besplatan (uz prethodnu prijavu).
Prijave na radionice primamo putem maila:
zenemasine@gmail.com
U subject maila upišite: PRIJAVA
======
Program se provodi kroz platformu Clubture.
Donatori programa i razmjene i suradnje su:
● Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
● Grad Zagreb – gradski ured za kulturu
● Zaklada “Kultura nova”
● Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *