Experimental art challange 2020.

politicki 0317.10.2020. Urbani park HD 10:00 sati ///
KA-MATRIX organizira u suradnji s Radikalnom frakcijom eksperimentalnog crtanja – RFEC kreativnu utrku Experimental art challange 2020. Utrka je spoj umjetničkih tehnika, edukacije, rekreacije i zabave odvijat će se u prostoru Urbanog parka Hrvatskog doma u subotu, 17.10. s početkom u 10:00 sati.

FACEBOOK EVENT

Utrka se sastoji od poligona sastavljenog od malih zadataka vezanih uz eksperimentalno crtanje za koje ne trebaju posebne vještine. Cilj je svladati poligon u što kraćem vremenu te uspješno riješiti likovne zadatke. Utrka će trajati od 10 do 14 sati a izložba radova i proglašenje pobjednika u 17 sati za vrijeme programa DOS#4.
Najbrže vrijeme i najbolji radovi biti će nagrađeni.
Mogućnost je da boje špricaju i kapljice lete pa je poželjno obući radnu odjeću i obuću.

Program je prvenstveno usmjeren na osmoškolce ali se mogu prijaviti i odrasli koji će se natjecati u zasebnoj kategoriji.

Zbog bolje pripreme događanja molimo Vaše prijeva za sudjelovanje šaljite na info@ka-matrix.hr ili ON-LINE FORM a za više informacije kontaktirajte na 095 444 6880.

~~~~~~~~
Koncept Experimental art challange 2020. se zasniva na Igrama bez granica, popularnom glazbeno-sportskom programu koji je organizirala Europska radiodifuzna unija (EBU) od 1965. Nalik ovom natjecanju KA-MATRIX i RFEC kolektiv kroz zabavni i edukativan sadržaj organiziraju program koji će zainteresirati publiku za nove, inovativne i eksperimentalne umjetničke prakse koje povezuju istraživanje fizikalnih i kemijskih eksperimenata s likovnim izražavanjem (korištenje željezne prašinom, magneta, ogledala, metalne folije i sl.).

~~~~~~~~

Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja predstavlja spoj umjetnosti i znanosti kroz nove, inovativne i umjetničke prakse koje ne rijetko povezuju istraživanje fizikalnih i kemijskih eksperimenata s likovnim izražavanjem (korištenje željezne prašinom, magneta, ogledala, metalne folije i sl.). Članovi Frakcije istražuju fizikalne i kemijske procese poput gravitacije, centrifugalne sile i magnetizma i dokumentiraju njihove tragove.

~~~~~~~~~

Experimental art challange 2020. organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Karlovačke županije, Grada Karlovca i suradnju sa Savezom udruga KAoperativa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *