Foto dani mladih

foto daniČetiri dana učenja, stjecanja vještina, razmjene iskustava, pregršt zabave, sklapanja novih prijateljstava i ljubavi – to su bili 3. Foto dani mladih koji su se održali od 2. do 5. svibnja 2013. godine u Zadru, u organizaciji udruge Izvan Fokusa. U natjecateljskom dijelu predstavilo se 47 fotografa sa 22 modela i tri kategorije  (prirodna i kulturna baština te reklamna fotografija), a stvorili su 1.410 fotografija!

U sklopu Foto dana mladih održana je i Mala škola fotografije, predavanje o novinskoj fotografiji, predavanja o malim tajnama velikih fotografa, radionice fotografiranja ali i brojne tematske večeri.

Uspjeli smo! Pred sebe smo ove godine stavili nekoliko puta više posla od prošlih godina, ali po reakcijama sudionika to se isplatilo – s velikim zadovoljstvom ističe voditelj projekta Filip Trezner i dodaje:

– Nakon ovih Foto dana mladih uvjeren sam da je među našim sudionicima budućnost fotografije u Hrvatskoj. S time se složio i žiri, a osobno jedva čekam pratiti njihov daljnji razvoj i za desetak godina ponositi se činjenicom da su u svojim počecima bili i na FDM-u.

Priča za ovu godinu nije gotova, FDM nastavljaju sa svojim aktivnostima kroz godinu po cijeloj Hrvatskoj, uz izložbe, predavanja i radionice…Sve to kao mali uvod za iduću godinu kada projekt postaje međunarodnog karaktera. Mladi fotografi EU predstavit će Hrvatsku kao novu članicu EU fotografijama koje će snimiti na 1. Europe Youth Photo Days-ima! Kako, kada, zašto i tko na www.fotodanimladih.com.hr

Više na : www.kaportal.hr

Preuzeto s: www.kaportal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *