Foto radionica i izložba fotografija Magdalene Rikanović

MUZA dvoriste16.9. Infoshop//MUZA, Haulikova 22, Karlovac ///
Udruga KA-MATRIX u okviru projekta Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking organizira izložbu fotografija “Sporedno, posebno i slučajno” riječke umjetnice Magdalene Rikanović. Magadalena će tijekom dana uoči otvaranje izložbe održati radionicu “Stvaranje umjetničke fotografije” na kojoj će se sudionici upoznati s naprednim korištenje analognih i digitalnih fotoaparata.

Radionica “Stvaranje umjetničke fotografije” počinje u 16:00 sati predavanjem o analognim i
digitalnim fotoaparatima, te njihovim postavkama. U drugom dijelu radionice polaznici će napraviti foto priču kroz intervencije u napuštenim i derutnim gradskim prostorima i objektima. Radionicom se želi stvoriti magličaste, atmosferske i pomaknute umjetničke fotografije koje će prikazati realno stanje prostora i ujedno nastojati potaknuti misao o akcijama preuzimanja tih istih prostora.
Po završetku radionice, polaznici će zajednički pregledati i odabrati najuspješnije vlastite radove koje će naknadno izložiti u Infoshopu za mlade na zasebnoj izložbi.
Otvorenje izložbe “Sporedno, posebno i slučajno” Magdalene Rikanović održat će se nakon završene radionice, u 19:00 sati. Izložba je idejna tvorevina temeljena na realnosti skrivenoj unutar vlastitih emocija koje su neizrečene i postaju osobna ispovijed uma i tvorevina eksploatacije bitka, tj. postojanja svakog bića u slučajnim susretima i akcijama kroz pokret i radnju koja se ponavlja iz dana u dan. Kombinacija ljudskog faktora u apstrahiranju prostora u površinu i ponovnog projiciranja s plohe u prostor kao pretpostavka za razumijevanje onog što je oku vidljivo/nevidljivo.

Izložba radova polaznika radionice održat će se u subotu, 24. rujna u poslijepodnevnim satima, također u prostoru Infoshopa.

Program radionice:
Petak 16.09.2016.
16:00-16:30 – Predavanje o analognim i digitalnim fotoaparatima
16:30-18:30 – Stvaranje umjetničke fotografije
19:00- Otvorenje izložbe Sporedno, posebno i slučajno

Projekt Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking provodi se u partnerstvu s Gimnazijom Karlovac uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Karlovca.

Više o projektu možete saznati i na stranicama udruge ka-matrix.hr i Facebook stranicama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *