Izložba Anđele Zanki Stanja plave

KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura Hibridni grad 019. organizira izložbu Stanja plave zagrebačke slikarice Anđele Zanki. Otvorenje izložbe bit će u subotu 25. svibnja u 19.00 a uz razgledavanje moći ćete od same autorice dobiti odgovore na temu samih radova ali i općenito njezina djelovanja na domaćoj likovnoj sceni.

Anđela Zanki po prvi puta će se predstaviti u Karlovcu svojim radovima velikih formata, kojima u potpunoj apstrakciji, geometrijski precizno istražuje mogućnosti i odnose nijansi, boja i oblika.
Stanja plave naziv je radova koji su nastali tokom 2017.i 2018. godine. U potrazi za vlastitim likovnim izričajem, autorica je reducirala sam svoj izraz na jednostavan suživot boje i oblika. U tome pronalazi samu srž svakog predmeta, oblika, ideje i misli koji žive kroz jednostavnost prikazanog. Rezultat pomne redukcije oblika je prije svega čistoća te izrazito krhak, a opet, s jedne strane čvrst izričaj koji je dovoljno jasan i artikuliran u svojoj namjeri, ali i dovoljno prozračan i nenametljiv da promatraču prepusti slobodu u interpretaciji što je i cilj izložbe.

Anđela Zanki (Zadar, 1992.) diplomirala je 2018. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojem radu koristi se medijom slikarstva. Radu pristupa minimalstički. Sudjelovala je na četrdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi, od kojih valja istaknuti: Vibracije, galerija Greta, Zagreb, 2018., Apsurdom protiv otuđenja (Nikolina Kuzmić, Martin Šatović, Anđela Zanki), Academia Moderna, Zagreb, 2017., Mali formati (Marta Tuta, Anđela Zanki), Studio galerije Poola, Pula, 2015.
Kao suradnica projekta Humanizacija javnih prostora putem likovnih intervencija autorica je javnog rada koji se nalazi u KBC-u Rebro. Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. godine za projekt Bojom do zdravlja u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu od 2017. godine. Živi i radi u Zagrebu.

više informacija >>>

Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Dječjeg doma Vladimir Nazor – galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *