Izložba Industrija u galeriji 2020

DSC_0247_NG_72Galerija ZILIK, KArlovac, 27.08.2020.19:00 ///
KA-MATRIX poziva građane da se i ove godine uključe u organizaciju izložbe Industrija u galeriji #2 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije. Izložbu organizira KA-MATRIX u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac, a otvorenje će u četvrtak 27. kolovoza u 19:00 sati u Galeriji ZILIK, a moći će se razgledati do 07. rujna.

FACEBOOK

Pozivamo građane da se i ove godine uključe u organizaciju izložbe Industrija u galeriji #2 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije. Uključiti se može posudbom originalnih predmeta proizvedenih, korištenih ili vezanih za karlovačku industriju, kao i fotografija, novina i novinskih članaka i drugih materijala koji govore o industrijskom naslijeđu. Predmeti će biti dokumentirani, izloženi i potom vraćeni vlasnicima. Predmete se može donijeti osobno uoči izložbe u prostorije udruge KA-MATRIX, Jurja Haulika 22, odnosno kontaktirati predstavnika udruge na 095 4446880 ili info@ka-matrix.hr koji će predmete preuzeti.

~~~~~
Kustoski desk zamišljen je kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Tijekom trajanja programa posjetitelji će moći razgledati dio postava Virtualnog muzeja, predmeta proizvedenih i/ili korištenih u karlovačkoj industriji, izložbu fotografija i novinskih članaka, ali i sudjelovati u prikupljanju i dokumentiranju novih eksponata. Građani će moći donijeti predmete iz vlastitih kućanstava (fotografije, proizvode, uređaje, dokumente) koje će voditelji programa dokumentirati i uvoditi u zbirku Virtualnog muzeja.

~~~~~

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji eksponata i dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.
KA-MATRIX je uključen u aktivnosti Virtualnog muzeja kroz (su)organiziranje foto safarija karlovačkom industrijom, a 2018. godine pokreće program Industrija u galeriji kako bi se građane aktivno uključilo u prikupljanje predmeta i drugih materijala vezanih za industrijsku baštinu i promoviralo djelovanje muzeja.

~~~~~
Industrija u galeriji #2 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020., s partnerom Gradskim muzejem Karlovac uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Karlovačke županije, Grada Karlovca i uz suradnju Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *