Izložba Mladi u javnim prostorima

19.12.2014. 17:00h Mala Scena Hrvatskog doma, Karlovac, Kurelčeva 4
Izložba Mladi u javnim prostorima predstavlja rad sudionika tijekom održanih radionica sa srednjoškolcima, učenicima karlovačke Gimnazije, tijekom jeseni 2014.

Na izložbi se mogu vidjeti javni prostori koje su mladi detektirali kao pogodne za društveno kulturna događanja. Polaznici radionica izradili su plakate kojima prikazuju kako su mladi percipirani u društvu, te na koji način predlažu da se mladi aktiviraju

Projekt Mladi u javnim prostorima provodi se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Karlovca.

više o projektu…

Projektom Mladi u javnim prostorima želi se senzibilizirati mlade ljude o suvremenim načinima promišljanja javnih prostora te im dati znanje i informacije kako bi mogli razviti kritičko promišljanje o korištenju javnog prostora.

Stjecanje i širenje znanja o vrijednostima prostora posebno je važno kod mladih, jer upravo kod njih može razviti sposobnost i senzibilitet za uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima prostornog planiranja. Na taj način moći će bolje razumjeti i preuzeti odgovornost za budući utjecaj na prirodne, ekonomske, kulturne i socijalne resurse prostora.

Kroz projektne aktivnosti povećavaju se znanja mladih o povijesnim, društvenim i ekonomskim faktorima koji određuju javne prostorom te se razvija zanimanje za umjetnost koja nastaje u javnom prostoru i koja se referira na javni prostor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *