Otvorena izložba Mladi u javnim prostorima

Na maloj sceni Hrvatskog u petak, 19. prosinca u organizaciji udruge KA-MATRIX održana je izložba plakata i fotografija učenika/ca Gimnazije.

Učenici su kroz svoje radove ukazali na potrebu omogućavanja i ravnopravnog položaja mladih u kreiranju lokalne zajednice odnosno sudjelovanje u promišljanju oblikovanja suvremenog grada. Predstavljenim radovima autori radova su pokazali kako oni vide javne prostore te koje su njihove potrebe u kreiranju sadržaja. Vrijednost prostora ne ovisi o obliku ili fizičkim kvalitetama, već o načinu na koji je programiran, o načinu na koji se promatra i o očekivanjima koji ljudi imaju od njega.
Ova izložba samo je dio projekta u kojem mladi sudionici razvijaju znanja i vještine za aktivno sudjelovanje u društvu, kritičko promišljanje stvaranja programa u javnim prostorima te osvještavaju zajednicu o neiskorištenim potencijalima javnih prostora koji predstavljaju izuzetnu platformu za afirmaciju mladih, u kojima bi sami mladi trebali i mogli biti tvorci programa.
Izložba je organizirana u sklopu projekta “Mladi u javnim prostorima”.
Projekt se provodi partnerstvu/suradnji s Gimnazijom Karlovac i Platformom 9.81, uz sufinanciranje Grada Karlovca i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *