Nacrt Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine – poziv na javno internetsko savjetovanje

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavom nacrta Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine, poziva zainteresiranu javnost, uključujući organizacije civilnog društva i akademsku zajednicu te sve ostale zainteresirane građane, da se uključe u  savjetovanje i pridonesu sadržaju Nacionalne strategije slanjem mišljenja, prijedloga i primjedbi na adresu Ured za udruge Vlade RH, Radnička 80/V, 10000 Zagreb; elektroničkom poštom na: e-mail: strategija@uzuvrh.hr faksom: +385 1 459 98 11.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću provodi se od 22. svibnja do zaključno 6. lipnja 2012., kada je krajnji rok za dostavu pisanih komentara.

Smjernice za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u narednom razdoblju date su kroz četiri prioritetna područja Strategije:
            I. Institucionalni okvir za potporu razvoju civilnog društva,
            II. Civilno društvo i demokratska građanska kultura,
            III. Osnaživanje uloge OCD-a za društveno-ekonomski razvoj i
            IV. Djelovanje i daljnji razvoj civilnog društva u međunarodnom kontekstu;
kojima su definirani postojeće stanje i ciljevi koje Republika Hrvatska želi postići u narednom  petogodišnjem razdoblju, te mjere i aktivnosti koje će u tom pravcu poduzeti. Također, Strategija uključuje i konkretne rokove te nositelje i sunositelje njihove provedbe, izvore sredstava za provedbu planiranih mjera i aktivnosti, kao i pokazatelje za mjerenje uspješnosti njihove provedbe.
Strategija sadrži i pojašnjenje pojedinih pojmova koji se u njoj koriste, a u privitku strategije je i sažeti pregled provedbe Operativnog plana Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u razdoblju 2006. – 2011.
više na: www.uzuvrh.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *