Likovna radionica na Maloj sceni HD

KMTRX likovna radionica 08062020 (665)KA-MATRIX je na Maloj Sceni Hrvatskog doma održao radionicu modernih tehnika slikarstva u sklopu programa Fokus: Umjetnost i kultura. Sudionici su bili osnovnoškolci koju su se uz stručno vodstvo poznate lokalne umjetnice Anđele Žapčić upoznali s tehnikom mramornog uzorkovanja papira s tušem u boji.

Radi se o eksperimentalnoj tehnici koja se koristi u različitim područjima umjetnosti i dizajna, a karakteristična je jer je svaki otisak mramornog uzorka jedinstven. U sklopu radionice tehnika je predstavljena na zanimljiviji način pomoću pjene za brijanja i tuša u boji, sa slamkama umjesto kapaljki kako bi djeca mogli ponoviti ovo kod kuće s materijalima koji su im pri ruci.

Radionica je dio programa razvoja publike koji će kroz izravnu edukaciju i participaciju djece i mladih istraživati područje suvremene umjetnosti i kulture te ih uključiti u kulturno umjetnički život i omogućiti im pristup kulturno umjetničkim sadržajima. Uz niz radionica i kulturne posjete sudionici će izrađivati djela koja će se oblikovati u prostorne instalacije i postaviti na završnoj izložbi programa u budućem Urbanom parku Hrvatskog doma.

Program “Fokus: Umjetnost i kultura” sufinancira Ministarstvo kulture RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *