Poziv za sudjelovanje u stvaranju LOST/FOUND Archive

oko Lost Found 655
KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj poziva građane da se uključe u akciju stvaranja zbirke predmeta izgubljenih i pronađenih u javnom prostoru grada Karlovca, a koja se provodi kao dio umjetničkog projekta LOST/FOUND Archive, u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 020.

LOST/FOUND Archive umjetnički je projekt stvaranja fizičke i virtualne zbirke predmeta koje su njihovi originalni vlasnici izgubili, a koji su potom pronađeni u javnom prostoru. U njezinom središtu umjetnička je praksa koja proizlazi iz ready-made pristupa – ready-made-found object – a kojom se izgubljenim i pronađenim predmetima pripisuje društvena i umjetnička vrijednost te propituje percepcija umjetnosti i kulturne predodžbe javnog prostora, vlasništva, gubitka/pronalaska i vrijednosti materijalnih predmeta.

Za sudjelovanje u stvaranju zbirke, potrebno je fotografije pronađenih predmeta u što boljoj rezoluciji, vodoravnog/horizontalnog usmjerenja (veličina 1:2) poslati na e-mail lostfound.zbirka@gmail.com sa sljedećim podacima: datum, vrijeme i mjesto pronalaska te kratak opis.

Zaprimljene fotografije bit će uvrštene u virtualnu zbirku i predstavljene u sklopu izložbenog postava umjetničke instalacije LOST/FOUND Archive, koja će se održavati od 26. lipnja 2020. do 8. srpnja 2020. u Galeriji ZILIK.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LOST/FOUND Archive odvija se u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 020. udruge KA-MATRIX, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Dječjeg doma Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Za više informacija pratite nas FaceBooku ili se javite na info@ka-matrix.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *