Predavanje Saše Šimprage: Grad neće postati bolji sam od sebe

12400939_961643900550400_505437224546360215_n23.10. 18:00 Knjižnica za mlade, Karlovac
U sklopu aktivnosti projekta Grad na drugi pogled udruge Punkt, u suradnji s udrugom KA-MATRIX, 23. listopada u 18:00 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu održat će se predavanje «Grad neće postati bolji sam od sebe» publicista i nezavisnog istraživača javnog prostora Saše Šimprage iz zagrebačke platforme 1POSTOZAGRAD.

Na nizu primjera iz Zagreba bit će predstavljen rad 1POSTOZAGRAD, neformalne građanske incijative koja se volonterski bavi javnim prostorom i javnim dobrima. Kroz upoznavanje s praksama, alatima, metodama i ciljevima rada, uvodno predavanje će poslužiti i za informiranje potencijalnih polaznika i polaznica radionice zainteresiranih za društveni angažman na pitanjima javnog prostora Karlovca i rad na mogućim inicijativama za poboljšanje ili sadržajnu nadogradnju grada.

Radionica aktivizma održat će se nakon predavanja kroz nekoliko termina u listopadu i studenom, a proces i rezultati bit će predstavljeni u sklopu završne izložbe cjelokupnog projeka Grad na drugi pogled u siječnju 2018. u Galeriji Zilik. POZIV NA UKLJUČIVANJE na aktivističku radionicu otvoren je za sve zainteresirane građane!

FACEBOOK EVENT

Saša Šimpraga je analitičar prostora, publicist i aktivist. Autor je knjige „Zagreb, javni prostor“ te osnivač i voditelj platforme 1POSTOZAGRAD.

Projekt se održava se u suradnji s udrugom KA-MATRIX, Gradskim muzejom Karlovac, Kinoklubom Karlovac i Knjižnicom za mlade.
Grad na drugi pogled Karlovac podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni savez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *