Reload – Mapiranje i urbano planiranje

12.-14.10.2017. Infoshop///MUZA, Haulikova 22
KA-MATRIX organizira u okviru programa Nova kultura – Hibridni grad .017. radionicu Reload – Mapiranje i urbano planiranje. Radionica će se održati od 12. do 14. listopada u prostoru MUZA-e, Haulikova 22, 1. kat, Infoshop, a voditelj je arhitekt Luka Lipšinić.

Radionicama Reload – Mapiranje i urbano planiranje želi se upoznati polaznike s osnovama planiranja i mapiranja urbanog prostora, te kroz vrlo pojednostavljenje metodologije arhitektonsko urbanističke prakse, smisliti projekte/instalacije u prostoru koje će privremeno poboljšati kvalitetu okoline u kojoj se nalaze s tendencijom širenja na sve strukture svakodnevnog života u gradskoj četvrti “Zvijezda”. Sama radionica će funkcionirati također kao vrsta umjetničkog performansa kojim će sudionici osvještavati prolaznike na određene kvalitete prostora u kojem se nalaze i žive. Program na analitički i istraživački način koristi metode umjetničko aktivističkog angažmana u prostoru kako bi povećao svijest građana o ponovnoj upotrebi kulturnog i javnog dobra o mogućnostima proizvodnje i distribucije programa u suvremenoj kulturi i umjetnosti kroz primjenu novih metoda i formata.
Voditelj programa bit će karlovački arhitekt Luka Lipšinić.

Sudjelovanje je otvoreno za sve zainteresirane građane/ke bez obzira na stručno predznanje. Prijave za radionice nisu obavezne, no molimo sve koji žele sudjelovati da nas kontaktraju na 095 4446880 ili mail info@ka-matrix.hr kako bi na vrijeme stigli pripremiti potreban materijal.

Program radionice sastoji se iz sljedećih segmenata:

četvrtak 12.10.2017 17:00
Predavanje Uvod u urbanizam: kroz razgovor sa sudionicima i praktične primjere pojasniti će se što je urbano planiranje i mapiranje, na koji način se provodi i čemu služi. Sudionici će odabrati lokacije dijelove grada kojima će se baviti u daljnjem procesu.

Petak 13.10.2017. 17:00
Radionica mapiranja – kroz šetnju dijelovima grada koji sudionici odaberu promišljat će se umjetničko-aktivističke mogućnosti i lokacije za urbane intervencije u javnom prostoru.

Subota 14.10.2017. 10:00
Radionica osmišljavanja privremenih instalacija i postavljanja u prostor – priprema prezentacije svog plana i daljnje akcije.

U nastavku projekta tijekom 2018. godine radit će se na realizaciji jedne instalacije koja će biti postavljena u javnom prostoru.

Program Nova kultura_Hibridni grad .017 organizira udruga KA-MATRIX uz potporu Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije

Službeni Facebook event

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *