Prijave za Igrokaz na sajmu Vlastelinstva – rok 27.02.2019.

noveideje_stariprostori_fly_72Udruga KA-MATRIX, u sklopu projekta “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost” poziva osobe koje su navršile 55 godina pa nadalje za prijavu na novu aktivnost – osmišljavanje i provedbu igrokaza u okviru kulturnog događanja Sajma Vlastelinstva Karlovac.

Kroz četiri mjeseca ukupno 20 polaznika/ca će osmišljavati vlastiti igrokaz koji će biti prezentiran na Sajmu Vlastelinstva u lipnju ove godine. Polaznici/e će uz stručno vodstvo članova Bratstva sv. Mihovila prolaziti kulturno umjetničke radionice koje će se sastojati od izrade autorske priče, kostimografije te kazališne forme izražavanja i scenografije. Priča koja će na kraju biti prezentirana u okviru samog sajma biti će njihov autorski rad – od izrade kostima, starih predmeta do samih kulisa.

Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike/ce radionica biti će organizirano studijsko putovanje Renesansnom festivalu u Koprivnici kako bi što bolje osmislili i prezentirani svoju priču. Radionice će voditi dugogodišnji organizatori festivala Juraj Horvatin, Pavel Butolen i Neven Cetinjanin.

Broj mjesta je ograničen, pa se mole svi zainteresirani da se prijave do 27.02.2019. godine putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na broj 095/444 6880.

Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost osoba starijih od 54 godine kroz kulturno umjetničke sadržaje te poboljšati zdravlje i dobrobit osoba starijih od 54 godine kroz sudjelovanje u umjetničkim praksama koje se bave zajednicom. U tijeku je i dalje izrada autorskog mjuzikla koji će svoju premijeru imati u lipnju ove godine, dok se krajem rujna očekuje i raspis poziva za Povijesne šetnje. Građani su dobro prihvatili sudjelovanje i redovno se javljaju za aktivnosti, no kako je broj mjesta ograničen svi se mole da poštuju rokove prijave. Sve aktivnosti provode se s lokalnim stručnjacima i kulturnim djelatnicima što stvara jednu zabavnu, poučnu i lokalnu priču.

Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna).

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.

Više informacija na: manuela@ka-matrix.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *