REload 023 / vojarna Luščić

11.11.2023. vojarna Luščić, Karlovac ///
Pod vodstvom lokalnog arhitekta Luke Lipšinića, aktivnost se nastavlja na prošlogodišnju, a sastoji se od vođene ture vojarnom Luščić. Bivša vojarna Luščić odabrana je kao recentni primjer zauzimanja i oplemenjivanja nekada vojnog i nedostupnog, pa zatim zanemarivanog i na kraju donekle revitaliziranog prostora, raznim javnim i komercijalnim sadržajima, ali i prostorom kojeg čeka drastična urbana transformacija u narednim godinama koja će stvoriti novi društveno kulturni i stambeni centar grada Karlovca.

Tijekom trajanja šetnje, razgovarat ćemo o povijesti lokacije, kako je došlo do izgradnje vojarne, o konstantnom pritisku civilnog društva na vojni kompleks, koji je od samog osnutka bio nepoželjan i nikada prihvaćen na toj lokaciji, načinima kojima se pokušavalo stvoriti pritisak i moment za iseljenje vojarne, trenutnoj situaciji i budućnosti lokacije. Sama radionica trajat će dva sata.
Ponesite toplu odjeću, ugodnu obuću i kabanicu (za svaki slučaj).
FACEBOOK

Vođena šetnja/tura će ukazivati na umjetnost javnog prostora, njegovu povezanost s industrijom kroz odnos mikro intervencija, revitalizacija napuštenih gradskih prostora te transformacije vojno-industrijskog nasljeđa.

*******

Vođenu šetnju i predavanje organizira i provodi udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 023. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *