Video istraživanje Stari prostori za novu umjetnost

djeca_crtaju_bosKA-MATRIX – udruga za društveni razvoj završila je s produkcijom kratkog filma Stari prostori za novu umjetnost. Kratki film dio je video istraživanja čime se zaokružuje jednogodišnji projekt “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja” proveden uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvitak tijekom 2016. i 2017. godine. Video pogledajete na sljedećem linku

Projekt je osmišljen kako bi se kroz suvremeni umjetnički izraz uz primjenu novih medija i tehnologija tematiziralo napuštene i nekorištene prostore kulturne baštine. Program se bazirao na inovativnom pristupu, razvoju novih metoda interakcije, preispitivanju umjetničkog, društvenog i ideološkog okruženja u kome se djeluje i prenamjeni i pozicioniranju javnih neiskorištenih prostora za programe u suvremenoj kulturi. Kroz konkretne aktivnosti i angažman šireg kruga građana ukazalo se na mogućnosti i potrebu povremenog korištenja za suvremene kulturne programe, ali i važnost međusobnog povezivanja različitih vidova izražavanja, fotografije, videa i društvenog uključivanja mladih u pitanja svoje zajednice.

Projektne aktivnosti provodile su se na više lokacija, Bosanskom magazinu i Trgu bana Jelačića u Karlovcu, te Starom gradu Bosiljevo. Na projektu su se KA-MATRIX-u pridružili brojni partneri i suradnici: Kinoklub Karlovac koji je bio zadužen za pripremu, snimanje video istraživanja i montažu filma, udruga st.ART pripremila je plesni performans, karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams i Anamariju Podrebarac provele su fotografiranje i kreativnu radionicu s djecom Osnovne škole Bosiljevo, a zagrebački Format C video glitch rezidenciju. U provedbi su pomogli i Gradski muzej Karlovac, Općina Bosiljevo i River Dance Karlovac, a KA-MATRIX se zahvaljuje i svim građanima koji su se uključili u provedbu projekta.

(((o)))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *