Trening za članove lokalnih mreža u nezavisnoj kulturi

28.-30.04.2014. Zagreb
U sklopu projekta Making Space for Active Community u Zagrebu se održava trodnevni trening o različitim aspektima upravljanja kulturnom infrastrukturom.

Na prvoj edukativnoj aktivnosti – trodnevnoj edukaciji o različitim aspektima upravljanja kulturnom infrastrukturom sudionici će imati priliku raditi na temama kao što su urbanizam, kulturne politike, održivost, umrežavanje i suradnja s lokalnom upravom.
Edukacije će se održati u Zagrebu od 28. do 30. travnja a na njima će predavati stručnjaci iz spomenutih oblasti, Dinko Peračić i Davor Mišković, te stručnjak za energetsku i financijsku održivost Werner Wiartalla iz berlinskog Ufa Fabrik. Polaznici radionice predstavnici su organizacija iz Pule, Rijeke, Karlovca i Zagreba.

Projektom Making Space for Active Community želi se unaprijediti utjecaj udruga civilnoga društva u društvenom i kulturnom razvoju lokalnih zajednica kroz osiguravanje javnih infrastruktura, uz participativni te svima pristupačan održiv model vođenja i upravljanja.
Projekt obuhvaća različite aktivnosti pa će se tako na ovoj prvoj edukaciji polaznici imati prilike upoznati i poraditi na dodatnom umrežavanju udruga iz Zagreba, Pule i Karlovca. Tijekom 2014. i 2015. aktivnosti će se nastaviti promocijom javno-civilnih partnerstava, studijskih putovanja, javnim tribinama i radionice za članove udruga i građane.
I druge edukacije će voditi domaći i međunarodni treneri, a osim za predstavnike udruga, treninzi će biti organizirani i za djelatnike lokalnih uprava koji se bave pitanjima aktiviranja građana, kulturnim politikama i prenamjenom i korištenjem javnih prostora. Osnova treninga za udruge i predstavnike gradova bit će temeljena na iskustvima Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade POGON koji predstavlja uspješan model civilno-javnog partnerstva u Hrvatskoj, kao i belgijskih kulturnih centara koji predstavljaju dobru praksu upravljanja javnom infrastrukturom.

Projekt Making Space for Active Community provode Savez udruga Operacija grad, Savez udruga Rojca i KA-Matrix s ciljem jačanja kapaciteta organizacija nezavisne kulture i mladih s fokusom na upravljanje javnom infrastrukturom za kulturu.

Projektna sredstva u iznosu od 60.000 eura odobrena su u sklopu programa Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva koje se provodi u okviru 4. komponente IPA Operativnoga programa Razvoj ljudskih potencijala Europske Unije, dok je cjelokupna vrijednost projekta 75.000 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *