Tribina Izgubljena/pronađena umjetnost

28.07.2020. Mala scena HD, Karlovac 19:00 ///
KA-MATRIX organizira tribinu Izgubljena/pronađena umjetnost: razgovor s Anđelom Žapčić i Anamarijom Ami Podrebarac koja će se održati na Maloj sceni HD u utorak 28. srpnja s početkom u 19 sati

Tribina „Izgubljena/pronađena umjetnost“ zamišljena je kao „follow-up“ rasprava o izložbi Lost/Found Archive, koju je KA-MATRIX organizirao u Galeriji ZILIK od 27.06. do 08.07.2020. u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 020.

FACEBOOK EVENT

Lost/Found Archive umjetnički je projekt stvaranja fizičke i virtualne zbirke predmeta koje su njihovi originalni vlasnici izgubili, a koji su potom pronađeni u javnom prostoru, kojim se propituje percepciju umjetnosti i kulturne predodžbe javnog prostora, vlasništva, gubitka/pronalaska, karakterizacija njihovih (nekadašnjih) vlasnika i vrijednosti materijalnih predmeta.

U sklopu tribine „Izgubljena pronađena umjetnost“, s autoricom izložbe i aktivisticom Anđelom Žapčić i filozofkinjom i umjetnicom Anamarijom Ami Podrebarac razgovarat će se o njihovim utiscima i mišljenjima o izložbi Lost/Found Archive. Propitat će se učinci i implikacije stvaranja i provođenja ovakve zbirke izgubljenih/pronađenih predmeta, pitanje uloge umjetnika i publike, pitanje arhiva kao forme i sadržaja, suvremenih umjetničkih trendova te mogućnosti razvoja zbirke nakon izložbe.

Tribinu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova Kultura _ Hibridni grad 020. uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura Nova, Karlovačke županije i Grada Karlovca i pomoć Male scene Hrvatskog doma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *