TTYL otvara Hibridni grad 2016.

12002770_157409371267759_7334471314325670150_nProjektom pod nazivom TTYL umjetničke aktivistice Tally Rayne Adams udruga KA-MATRIX započinje ovogodišnje izdanje programa Nova kultura_Hibridni grad 016.

Za sudjelovanje u ovoj fazi projekta TTYL (“talk to you later”) potrebno je svoje poruke u obliku screenshota ili tekstualnog sadržaja (s bilo koje socijalne mreže) poslati na internetsku adresu ttyl.artproject@gmail.com.

Poruke sudionika, u potpunosti anonimne, bit će korištene za umjetnički rad u drugoj fazi provedbe projekta sredinom ožujka.

———–
Projekt TTYL konceptualna je realizacija ideje o transformaciji socijalnog inžinjeringa u formu umjetnosti. Autor stoji između publike i projekta kao filter koji vrši proces redefiniranja tekstualnih poruka iz mobilnog sadržaja u izložbene primjerke.

Pametni uređaji nisu postali samo dio naše svakodnevnice već su je proželi i konzumirali na način koji je izmijenio sfere ljudske interakcije. Uređaj je kao takav iz kupljenog materijalnog elementa postao sadržajni sustav za našu intimu i glavno sredstvo komunikacije. Društvo je razvilo osjetljivost prema socijalnim mrežama i digitalnim sadržajima; prava interakcija se izgubila pa se realizacijom projekta skreće pažnja na to koliko smo kao društvo postali skloniji pisanoj, virtualnoj korespodenciji, odnosno u kojoj mjeri smo počeli ignorirati važnost direktne ljudske interakcije.

“Koliko smo stvari u stanju napisati, ali ne i izreći.”

Osim što služi svrsi osvještavanja o infiltriranju smart uređaja u ljudsku intimu, “TTYL” je vježba hrabrosti i povjerenja između publike i autora koja poziva na dijeljenje svoje tzv “virtualne intime”.

vaše poruke šaljite na email: ttyl.artproject@gmail.com
Rok za slanje poruka je 03.03.2016.

———–

o autorici

Autorica Tally Rayne Adams posljednjih sedam godina stvara u području ilustracije i street arta. Iza sebe ima tri samostalne, nekoliko skupnih izložbi i više instalacija. Svoj stil naziva opisuje kao neo grunge umjetnost.

———–

Umjetnički projekt TTYL provodi se unutar projekta Nova kultura – Hibridni grad 2016. a organizira ga KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj.

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 016. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Karlovca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *