U ponedjeljak rasprava Ulaganje u baštinu i lokalni razvoj

11911629_10207111552765346_1725498632_nUdruga za društveni razvoj KA-MATRIX, Grad Karlovac i Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka organiziraju raspravu “Ulaganje u baštinu i lokalni razvoj” koja će se održati u Knjižnici za mlade u ponedjeljak 21. prosinca s početkom u 18 sati. Uvodno predavanje održat će Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose.

Osnovni istraživački interes uvodničarke odnosi se na kulturni turizam, kulturne/kreativne industrije, kulturno poduzetništvo, održivi kulturno-turistički razvoj, kulturnu baštinu u funkciji razvoja turizma, kulturne politike, ulogu države u kulturnom turizmu, ekonomiju kulture. 2003. godine postaje ekspertom Vijeća Europe za kulturni turizam i radi na projektu Evaluacije kulturne politike Cipra. Radila je na brojnim strateškim dokumentima vezanima uz područje kulture odnosno turizma za lokalne odnosno nacionalnu vlast.

Rasprava se provodi u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” koji se financira se iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt, čija je vrijednost 162.311,14 kuna, jača kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva za uspostavu javno civilnog partnerstva s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno/kulturnom baštinom – gradskom jezgrom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *