Rasprava Društveno poduzetništvo i baština

oruzana_01U karlovačkoj Knjižnici za mlade u srijedu, 9. prosinca s početkom u 18 sati održat će se rasprava “Društveno poduzetništvo i baština“. Uvod u raspravu dati će Goran Jeras, upravitelj Zaklade za etično financiranje.

Zaklada je osnovana s primarnim ciljem stvaranja preduvjeta za osnivanje prve hrvatske etične razvojne banke. Cilj zadruge je djelovati za zajedničko dobro te putem ebanke, koju osniva i kojom upravlja, osigurati pravo na primanje kredita kroz poslovni proces koji se sastoji od prikupljanja sredstava i prenamjene tih sredstava u različite oblike kredita za poslovne, kulturne, društvene i ekološke projekte. Na taj način ZEF potiče društvenu inkluziju, održivi razvoj, razvoj društvene ekonomije i društvenog poduzetništva te podiže svijest javnosti o ulozi novca i ekonomiji koja se temelji isključivo na kratkoročnim profitima. ZEF vjeruje da je pristup financiranju ljudsko pravo i da profit mora proizaći iz aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice te da ga treba ravnomjerno raspodijeliti među svim subjektima koji su pridonijeli njegovu stvaranju.

Goran Jeras je rođen u Zagrebu 23. travnja 1980. godine. Usavršio se na čitavom nizu studija, radionica i projekata na području održivnog razvoja financijskim modelima, etičnog bankarstva, upravljanja rizicima, društvene i solidarne ekonomije, lokalno usmjerenog ekonomskog razvoja, strateškog planiranja, kooperativnih upravljačkih modela, ekonomske demokracije, dizajna i arhitekture kompleksnih informatičkih i upravljačkih sustava, aplikacija i filozofije otvorenog koda (open-source), te poslovne sinteze.

Rasprava se se provodi u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” kojeg provode Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX, Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka i Grad Karlovac, a financira se iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt, čija je vrijednost 162.311,14 kuna, jača kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva za uspostavu javno civilnog partnerstva s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno/kulturnom baštinom – gradskom jezgrom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *