Volonterski klub mladih

Udruga KA-MATRIX započinje novi projekt pod nazivom Volonterski klub mladih čiji je cilj omogućiti mladima aktivno sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice putem volontiranja. Projekt se provodi u suradnji sa Šumarsko drvodjeljskom školom Karlovac kroz pet interaktivnih radionica u mjesecu rujnu.

Kako bi mlade ljude upoznali sa volontiranjem i razvojem društvene zajednice bitno ih je  upoznati sa samim pojmom volontiranja i njegovim dobrobitima. Volonterstvo je prema Općoj deklaraciji o volontiranju jedan od kamena temeljaca civilnoga društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravednost za sve.

Upravo ovim projektom želimo potaknuti mlade srednjoškolce, kao skupinu koja bi trebala odgovorno djelovati kao aktivni član društva, na osnivanje volonterskog kluba u svojoj školi koji će poticati volonterske aktivnosti među svojim vršnjacima, ali i u cijeloj lokalnoj zajednici. Time ne samo da će oni postati aktivniji, samo svjesniji i odgovorniji građani već i pružiti primjer dobre prakse u cijelom društvu.

 Projekt sufinancira Grad Karlovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *