Završio ovogodišnji program FOKUS: Umjetnost i kultura

Kreativnim radionicama izrade predmeta od recikliranih materijala u osnovnoj školi Turanj udruga KA-MATRIX završila je ovogodišnji program FOKUS:Umjetnost i kultura. Kroz program je prošlo gotovo petstotinjak djece i mladih koji su sudjelovali na devedeset participativnih radionica.

Program je pokrenula udruga KA-MATRIX prije deset godina, a tijekom 2023. odvijao se u prostorima društveno kulturnog centra MUZA, Infoshopa Karlovac i Dvorišta zajedenice kao i u osnovnim školama Turanj i Dragojla Jarnević. Radi se o neformalnom obrazovnom programu koji se razvija u suradnji s umjetnicima/cama, umjetničkim organizacijama, školama i likovnim pedagozima u području suvremene umjetnosti i kulture i to kroz tri glavne linije: vizualne, audio vizualne i interdisciplinarne. Obuhvaća razgovore s umjetnicima, okrugle stolove, interaktivne radionice, upoznavanje i eksperimentiranje s različitim alatima i tehnikama u stvaranju konačnog djela i istraživanju novih kanala komunikacije između izvođača i publike.

Na zadnjoj ovogodišnjoj radionici učenici/ce četvrtih razreda naučili su kako od dijelova paleta i dasaka izraditi reciklirano božićno drvce i ukrase. Izrađivali su jednostavne stencile / šablone koje su kasnije aplicirali na postavljenu instalaciju te su izrađivali ukrasne predmete od recikliranih materijala, drveta i tekstila koje su izložili u školskim hodnicima.Učenici su osim novih tehnika likovnog i kreativnog izražavanja naučili i kako koristiti specifične hobi alate i materijale, a zbog interesa polaznika i nastavnika KA-MATRIX će nastaviti s provedbom radionica i tijekom drugog polugodišta.

Projekt Fokus: Umjetnost i kultura provodi se uz potporu zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Čistoće Karlovac i vlastitim sredstvima udruge.

brošuru o programu FOKUS: Umjetnost i kultura 2023 možete proćitati i preuzeti OVDJE >>>

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *