Danas: Izložba Naslijeđe borbe na Maloj sceni – 28.11.2014.

Na Maloj sceni Hrvatskog doma, danas će biti otvorena izložba koja je rezultat projekta “Naslijeđe borbe”, odnosno akcije fotodokumentiranja antifašističkih spomenika. Naime, projektom se željelo propitati naslijeđe antifašističke borbe 20. stoljeća kroz odnos spram spomeničke baštine.

Velik broj spomenika devastiran je ili uništen početkom devedesetih, pa se tijekom projektnih aktivnosti komuniciralo i s relevantnim institucijama, organizacijama i stručnjacima kako bi se javnost upoznala s trenutnim stanjem u Puli, Karlovcu, Rijeci i Splitu kroz debate o stanju i odnosu spram spomenika, radionice fotodokumentiranja i označavanja lokaliteta na Google Map, izradu online galerije na Facebook stranici te izložbe fotografija uz prateći program.

Projekt Naslijeđe borbe odvija se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade ‘Kultura nova’. Projekt provode udruge Škatula iz Rijeke, KA-Matrix iz Karlovca, Monte Paradiso iz Pule i Info-zona/KUM iz Splita kroz platformu Clubture.

Otvorenje izložbe je u 20 sati, a u popratnom programu nastupiti će sastavi čiji su članovi aktivno sudjelovali u provedbi projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *