Naslijeđe borbe na Petrovoj gori

08.10. od 09:00 sati Karlovac – Petrova Gora
Foto-radionicom na Petrovoj Gori nastavlja se partnerski projekt Naslijeđe borbe koji provode Škatula iz Rijeke, Monte Paradiso iz Pule, KA-Matrix iz Karlovca, te Koalicija udruga mladih i Info-zona iz Splita.

Sudionici se nalaze na parkiralištu kod vrtića Rakovac i kreću put Vojnića do spomenika na Petrovoj Gori. Svi sudionici su pozvani da uzmu fotoaparate, video kamere ili mobilne telefone s kamerom. Nakon obilaska spomenika predviđen je i obilazak partizanske bolnice.

Fotografije prikupljene na radionici biti će objavljene na FaceBook stranici Naslijeđe borbe .

Prijave i najava sudjelovanja na ovoj radionici kao i uključivanje u projekt može se napraviti putem FB stranice projekta.

više o projektu

Projektom se želi propitati naslijeđe antifašističke borbe 20. stoljeća kroz odnos spram spomeničke baštine, raširenosti, pozicija, stanja i stvarne umjetničke vrijednosti postojećih objekata.

Velik broj spomenika devastiran je ili uništen početkom devedesetih pa će se tijekom projektnih aktivnosti kontaktirati relevantne institucije, organizacije i stručnjake kako bi se ažurirao registar trenutnog stanja u tri grada / županije.

Projekt se odvija u Puli, Karlovcu, Rijeci i Splitu kroz tri segmenta: otvorenu debatu o stanju i odnosu spram spomenika, fotoradionicu – dokumentiranja i označavanja lokaliteta na Google Map, izradu online galerije na FaceBook stranici te izložbu fotografija uz prateći program.

U ovom dijelu projekta želi se pobuditi interes kod mlađih generacija, ponajviše srednjoškolaca i studenata za pitanja kao što su očuvanje spomenika antifašizma kroz njima zanimljive metode te otvoriti sve aktualniju temu uz preispitivanje nasljeđa antifašističke borbe na ovim prostorima bez nacionalnih, dnevnopolitičkih ili demagoških prizvuka.

Projekt Naslijeđe borbe odvija se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade ‘Kultura nova’.

Projekt Naslijeđe borbe provodi se kroz platformu Clubture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *