Izložba Artbeat – muzej naljepnica: streetart kao urbani fenomen

sticker_plakat_hor_7214.04.2018. od 20:00 Mala scena hrvatskog doma, Karlovac
KA-MATRIX na Maloj Sceni Hrvatskog doma organizira izložbu Artbeat – muzej naljepnica: streetart kao urbani fenomen. Artbeat muzej naljepnica predstavit će Davor Ileš – Mefa, voditelj valpovačke udruge Revolution i jedan od rezidenata Slavonija Vibes syndicate, a program počinje u subotu 14. travnja u 20:00 sati.

Artbeat je međunarodna izložba naljepnica i muzej u Valpovu otvoren u travnju 2017. godine s namjerom promoviranja street art umjetnost kao urbano fenomena. Dok se do nedavno o umjetničkim radovima na ulici govorilo kao o grafitima povezanim sa specifičnim subkulturama i vandalizmom, danas se u medijima sve češće koristi termin street art (ulična umjetnost). Iza Artbeat izložbe stoji umjetnički kolektiv Acting Like a Child koji je prepoznat u Hrvatskoj i međunarodno i bilježi uspješnu suradnju s poznatim „street art“ umjetnicima iz preko 80 zemalja svijeta kao i Muzejom likovne umjetnosti u Osijeku.

Street art naljepnice (tzv. stickers, slaps), kao i tzv. “paste up” posteri, predstavljaju originalni oblik ulične umjetnosti, lako dostupan i učinkovit u prenošenju poruke autora ili likovnog izričaja u javnom prostoru. Naljepnice (“stickeri”) se svrstavaju u podvrstu grafiti kulture, upravo zbog njihove uloge ostavljanja traga ili potpisa u javnom prostoru. Kod stvaranja naljepnica i postera, umjetnici se koriste raznim tehnikama kao što su oslikavanje rukom, korištenje šablona, linorez, drvorez, pa sve do sito ili digitalnog tiska, što ih čini vrlo rasprostranjenim medijem izražavanja.

Ideja za pokretanje izložbe i muzeja naljepnica, naišla je na odličan odaziv street artista koji su poslali svoje najbolje radove pa ćemo u Karlovcu moći vidjeti velik izbor radova pristiglih iz više od 80 različitih zemalja svijeta, od Južne Afrike, Meksika, Brazila, SAD-a, preko cijele Europe, pa sve do Filipina i Japana! Naime, na poziv za sudjelovanje u izložbi javilo se i poslalo svoje radove više od 200 umjetnika iz cijelog svijeta.

Izložba će se moći pogledati na Maloj sceni do 29. travnja kad se seli u prostor MUZA-e, Haulikova 22. Izložba i popratni program odvijaju se u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018.

Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018 u suradnji s udrugom Revolution iz Valpova, a uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Facebook event —>

Ako imate dodatnih pitanja molim da nas kontaktirate na mail denis@ka-matrix.hr ili telefon 095 444 6880.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *