Izložba: Dizajn 07-13

07.05. Gradski muzej Karlovac
Udruga KA-MATRIX iz Karlovca u suradnji s udrugom Platforma 9.81 iz Splita organizira izložbu DVK 07-13: Dizajn vizualnih komunikacija na kojoj će biti prikazani radovi studenata istoimenog odsjeka Umjetničke akademije iz Splita.

Izložba će biti otvorena u galerijskom prostoru Gradskog muzeja Karlovac, Strossmayerov trg 7, od srijede 07. svibnja 2014. godine u 19.00 sati do 30. svibnja.

Izložbu DVK 07-13 čine radovi studentica i studenata Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu nastali u periodu od 2007 godine do danas. Radovi su nastali u sklopu edukacijskog procesa te kronološki i sadržajno prikazuju sve faze koje studenti prođu tijekom školovanja za dizajnera vizualnih komunikacija. Ovako koncipirana izložba za ulogu ima i edukaciju i senzibilizaciju posjetitelja na ulogu dizajna vizualnih komunikacija u svakodnevnom životu kao i približavnje područja eventualnim budućim studentima.

Izložba je organizirana u sklopu programa Nova kultura – Hibridni grad 014. u suradnji s udrugom Platforma 9.81 odnosno programom Urbanistička početnica zahvaljujući potporama Zaklade Kultura Nova, Karlovačke pivovare, Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
————————————————————————

ODSJEK ZA DIZAJN VIZUALNIH KOMUNIKACIJA

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Program i obrazovni pristup Odsjeka je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova iščitava naglasak na društvenoj osviještenosti i angažmanu. Nastavni sadržaji preddiplomkog i diplomskog programa uključuju široki raspon specijalizacija, od ilustracije, plakata, vizualnog identiteta, layouta, ambalaže, informacijskog dizajna do oblikovanja pisma i dizajna interakcija.
Fleksibilnost programa i nastave pridonijela je kontinuiranom održavanju radionica s domaćim i međunarodnim voditeljima i voditeljicama te velikom broju gostovanja predavača i predavačica. Tako je, između ostalog, 2002. godine organizirana konferencija posvećena dizajnerskoj izobrazbi, uz sudjelovanje niza međunarodno istaknutih predavača i predavačica, kao i okrugli stol o stanju dizajnerske izobrazbe u Hrvatskoj, a 2004. godine održana je velika ljetna škola dizajna interakcija “Convivio Summer School – Communities in Transition”. Od 2007. godine na Odsjeku se redovito održavaju međunarodne radionice dizajna interakcija.

Studenti i studentice Odsjeka nagrađivani su brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim izložbama i natjecanjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *