Krenuo projekt Prostor za aktivnu zajednicu

banner_donatori IPA
Savez udruga Operacija grad iz Zagreba u suradnji s partnerskim organizacijama, Savezom udruga Rojc iz Pule i KA-MATRIX-om iz Karlovca, te gradovima Pulom i Zagrebom tijekom 2014. i 2015. godine provodi projekt Making Space for Active Community.

Projektna sredstva u iznosu od 60.000 eura odobrena su u sklopu programa Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva koje se provodi u okviru 4. komponente IPA Operativnoga programa Razvoj ljudskih potencijala Europske Unije, dok je cjelokupna vrijednost projekta 75.000 eura.

Projektom se želi unaprijediti utjecaj udruga civilnoga društva u društvenom i kulturnom razvoju lokalnih zajednica kroz osiguravanje javnih infrastruktura uz participativni, svima pristupačan i održiv model vođenja i upravljanja uz razvijanje vidljivih civilno-javnih partnerstava.

Projekt će se provoditi kroz sljedeće aktivnosti: treninzi povezivanja i umrežavanja udruga iz Zagreba, Pule i Karlovca, promocija javno-civilnih partnerstava, studijska putovanja, javne tribine i radionice za članove udruga i građane. U okviru projekta bit će izrađena internetska stranica za mrežu udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa te značajnije korištenje društvenih mreža za promociju aktivnosti.

Edukacije obuhvaćene projektom voditi će domaći i međunarodni treneri, a uz predstavnike udruga treninzi su namijenjeni zaposlenicima lokalnih uprava koji se bave pitanjima aktiviranja građana, kulturnim politikama i prenamjenom i korištenjem javnih prostora. Treninzi za udruge i predstavnike gradova bazirati će se na iskustvima Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade POGON kao uspješnog modela civilno – javnog partnerstva, te belgijskih kulturnih centara kao dobrih praksi upravljanja javnom infrastrukturom.

Kako u Karlovcu još ne postoji kulturno-društveni centar edukacije i druge aktivnosti fokusirati će se na potrebu otvaranja, upravljanja i programiranja takvog prostora. Navedene aktivnosti vezane su s djelovanjem karlovačke mreže udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa koja djeluje u smjeru unaprijeđenja uvjeta za rad lokalne nezavisne kulturne scene.

Obavijest o datumima događanjam pozivi za sudjelovanje na edukacijama i uključivanje u projektne aktivnosti bit će objavljeni na internetskim stranicama udruge KA-MATRIX, društvenim mrežama i novopokrenutoj internetskoj stranici.

Ukratko o projektu

STRUKTURNI FONDOVI

Ime projekta: Making Space for Active Community / Prostor za aktivnu zajednicu
Fond: IProjekt sufinancira Eurospka unija iz Europskog socijalnog fonda
Ukupna vrijednost projekta (EUR): 75.000,00 €
Nositelj / partneri na projektu: Savez udruga Operacija grad / Savez udruga Rojc, KA – Matrix – Udruga za društveni razvoj, Grad Zagreb, Grad Pula
Datum početka projekta: 13.11.2013.
Datum završetka projekta: 12.05.2015.

Cilj projekta: Ojačati sposobnosti i razviti javno vidljiva partnerstva između OCD-a i lokalnih samouprava u Karlovcu, Puli i Zagrebu za upravljanje lokalnom javnom infrastrukturom i uključivanje građana.
Kontakt: info@ka-matrix.hr

Projekt Making Space for Active Community financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Operational Programme Human Resources Development, Second Version, Instrument for Pre-Accession Assistance, 2007HR05IPO001 Making space for Active Community
Nositelj projekta: Savez udruga Operacija grad (Zagreb)
Partneri na projektu: Savez udruga Rojc (Pula), KA-MATRIX (Karlovac), Grad Pula, Grad Zagreb
Sadržaj je isključiva odgovornost Saveza udruga Operacija: Grad, Saveza udruga Rojc i KA-MATRIX-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *